Wednesday, January 22, 2014

DIY flower felt tutorial


Assalamualaikum & hai..:)
Ok for view hari ini yana tunjuk easy way to made flower felt..serious senang..cuma rajin atau x je..hehe...

barang2 diperlukan..
1. kain felt!! ada mcm2 jenis tebal n nipis..mana2 pn boleh..just kalo nipis siket dia xkembang sgt la...
2.gunting
3.template 
yana ada free template to download ikot saiz bunga yana biasa wt:)
free template felt flower simple roses
4. Hot glue gum senang kuat lekat...




barang2 diperlukan...kain felt korang nak guna kaler jenis ikot minat n suka korang kay since yana in making make my pillow for my eday n some gift so..mmg bnyk pink la kan..gan makcik ni pn suka benor pink..hehe



ok using template yana attach tuh korang print and cut down kat kertas keras cam kertas kotak so nanty senang nk tekap kat kain felt kay...




dari dalam pusingan itu..u olls gulunglan dia...n dihujung siket letak gam so nanty senang xde gerak2...





then gulungkan sampai habis kay...simple sgt kalo tutorial yana masih xphm tgk video kat utube pn bnyk...



then finally akan jadi camni simple roses...xla cantik mcm real rose but still can make u satisfied kay...n hujung die gam la...so siapppp..!!!easier rite*THUMB UP




hasil2 bunga buat in few minute...kalo nak cantik tambah beading kay ikot kreativiti semua..sbb bunga felt ada mcm2 jenis n pattern n seriously sgt sng...sbnrnye just rajin ke x...since yana mmg suka DIY so ths one of thing yana suka...bunga ni blh wt mcm2 pin tudung..cekak cute2...n mcm2 laa ikot suka korang...

ok goodluck yg mencuba..hope it help u guys to be DIY LOVER...
meet in next entry


tq for reading!!!


xoxo 
Ankgadispakjamil